Tulosta

Bitumikermikatteiden käyttöikälaskuri

1. Yläpohjarakenne
2. Vedeneristeen alusta ja kiinnitys
3. Bitumikermien käyttöluokat
4. Kermieristystyön ja yksityiskohtien toteutus
5. Huolto ja kunnossapito
6. Yhteenveto ja tulos

Voit antaa kohteen ja tekijän nimet, jos haluat. Nimet näkyvät tulosteessa.

Kohteen nimi:
Tekijän nimi:

1. Yläpohjarakenne

Katon ja vedeneristeen kestoikään vaikuttavat oleellisesti höyrynsulun, lämmöneristeiden ja mahdollisen tuuletustilan keskinäiset suhteet. Tässä laskurissa ei oteta huomioon erityisen vaikeita olosuhteita (esim. paperiteollisuudessa märkäpään suuret kosteudet ja höyrynpaineet kattorakenteisiin), vaan lähtökohtana on asuin- ja liikerakennusten normaaliolosuhteet.

  • Valitse joko tuulettuva yläpohjarakenne (katossa tuuletustila vesikatteen alla) tai tuulettuva umpirakenne (vedeneristys suoraan uritetun lämmöneristyksen päällä).
  • Sen jälkeen valitse annetuista vaihtoehdoista ensin höyrynsulun alla oleva rakenne (materiaali) ja sen jälkeen siinä käytetty höyrynsulku ja sen asennustapa (saumojen ja läpivientien tiivistys). Höyrynsulun määrittämisessä kannattaa huomioida eri materiaalien tiivistysmahdollisuudet ja tiivistyksen luotettavuus (pelkkä muovikalvo ei useissa rakenteissa pysy ehjänä, eikä yksityiskohtien tiivistys ole luotettavaa) sekä eräiden rakenteiden sopimattomuus höyrynsulun alustaksi (esim. profiilipelti epätasaisuutensa takia).
Valitse yläpohjarakenne
Valitse höyrynsulku